Ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται brands που απαντούν στο αίτημα των ευαισθητοποιημένων, πλέον, καταναλωτών για συμπερίληψη και διαφάνεια. Οι καταναλωτές ζητούν απο τα brands να υιοθετούν την κοινωνική ευαισθησία και τη βιωσιμότητα στις κολεξιόν τους. Η Hillary Taymour δημιούργησε το brand Collina Strada, με βασικό στόχο να προάγει τη βιωσιμότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Προσάρμοσε, έτσι, το νέο επιχειρηματικό της ξεκίνημα στις κοινωνικές εξελίξεις.

 Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτό το ιδιαίτερο brand

Τα πρώτα βήματα του brand ξεκίνησαν το 2008 από τη Νέα Υόρκη, όπου μέχρι και σήμερα λαμβάνει χώρα όλη η παραγωγική διαδικασία. Οι δημιουργίες Collina Strada φέρουν πάντα το επίκαιρο μήνυμα του σεβασμού στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Η περιγραφή του brand στο site είναι πως “ H Collina Strada είναι μια πλατφόρμα για τα κοινωνικά ζητήματα και την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς αυτά”. Η Hillary Taymour επιδιώκει να μένει πιστή στην τέχνη της, προάγοντας μέσα από αυτήν διάφορα κοινωνικά ζητήματα και έχοντας ένα ειλικρινές και βιώσιμο brand.

Το ύφος των συλλογών Collina Strada

Τα ρούχα των κολεξιόν έχουν περισσότερο χαλαρό ύφος και είναι easy to wear για οποιαδήποτε περίσταση. To brand επαναπροσδιορίζει τα λεγόμενα “κλασικά” κομμάτια προσδίδοντας μια πιο fun νότα, επιμένοντας σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Μέσα από τις συλλογές του έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράζουν τον αυθεντικό τους εαυτό μέσα από τα ρούχα τους.

Το χιούμορ και η νεότητα είναι βασικά στοιχεία που ενσαρκώνουν τα ρούχα Collina Strada. Η νεότητα για την Hillary Taymour είναι βασικό συστατικό επαναπροσδιορισμού του τρόπου ζωής μας, έτσι ώστε να είναι πιο “φιλικός” με τα τωρινά δεδομένα.

Τα shows Collina Strada και η διαφορετικότητα

Τα shows του brand αναμφίβολα μπορούν να χαρακτηριστούν ανατρεπτικά! Δε μοιάζουν σε τιποτα με τις κλασικές επιδείξεις μόδας που όλοι γνωρίζουμε. Το show του 2018 είναι αυτό που έκανε ευρέως γνωστό το Collina Strada. Eπρόκειτο για μια γαμήλια τελετή μόδας στην οποία η νύφη θα παντρευόταν τον εαυτό της φορώντας λευκό T-shirt και λευκό cargo παντελόνι. Μάλιστα, η τελετή (show) έκλεισε με τη νύφη να δίνει παντοτινό όρκο να αγαπάει και να σέβεται τον εαυτό της.

Μια επόμενη επίδειξη του brand έγινε στη μέση ενός πάρκου στην Νέα Υόρκη αποτελούμενη από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Eκπρόσωποι όλων των φύλλων και των σωματότυπων χόρεψαν ρυθμικά απολαμβάνοντας τη ζωή και τα ρούχα που αποκάλυπταν τον πιο αληθινό εαυτό τους.

Η βιώσιμη προοπτική

H Hillary Taymour δεν επιθυμεί να χαρακτηρίζεται sustainable designer, καθώς δε μπορεί ακόμα να υποστηριχθεί αυτό σε όλα τα βήματα της παραγωγής. Ωστόσο, είναι half way there, καθώς εξετάζουν προσεκτικά τις διαθέσιμες λύσεις και εν τέλει, τις τελικές τους επιλογές. Έχουν χρησιμοποιήσει υφάσματα τα οποία σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια, δίνοντας τους νέα πνοή.

Επιπλέον, φροντίζει τα ρούχα να αποτελούνται από υφάσματα που δημιουργούνται σε υγιείς συνθήκες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φιλοδοξία του brand είναι να παρέχουν οικολογικά ρούχα σε λογικές τιμές.

Αυτά ήταν μερικά μόνο στοιχεία για το brand Collina Strada. Βασική του επιδίωξη είναι να προάγει τη διαφορετικότητα, να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους. Ακόμα και όταν αυτό σημαίνει να πάνε κόντρα στις νόρμες που μας επιβάλλονται, στοχεύοντας παράλληλα σε έναν βιώσιμο τρόπο παραγωγής. Η Hillary Taymour μας “καλεί” μέσα από το Collina Strada να ξαναβρούμε την παιδική μας αθωότητα ζώντας την ζωή με περισσότερο χιούμορ και προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, όπως άλλωστε και τα παιδιά.

Τί λέτε; Χρειαζόμαστε περισσότερα brands όπως το Collina Strada; Εγώ πιστεύω πως ναι!

*We do not own any rights to the cover image, all rights go to the creator.

Αγαπάς την μόδα που σέβεται τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον; Έλα στην ομάδα μας στο Facebook και το Instagram, για να γράψουμε μαζί το μανιφέστο της μόδας… από την αρχή!