Η βιωσιμότητα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εποχής μας, και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αφορά και τη μόδα. Η DGRwear είναι μια εταιρεία χειροποίητων ρούχων και αξεσουάρ που χαράσει το δικό της μονοπάτι προς τη βιωσιμότητα με έναν ιδιαίτερο (και πολύ Ελληνικό) τρόπο.

Τι είναι η DGRwear;

Η DGRwear είναι μια women-owned εταιρεία που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη από δύο αδερφές, την Ιωάννα Μαντζουρίδου και τη Σόνια Μαντζουρίδου. Δύο κορίτσια με πάθος για τη μόδα και τη δημιουργία. Το μήνυμά του brand τους αποτυπώνεται στον τίτλο και στο λογότυπο της εταιρείας. Τα αρχικά DGR σημαίνουν: Delicate Greek Green wear. Το λογότυπο της εταιρείας αποτελεί η χελώνα, η οποία συμβολίζει το “slow fashion”, γενικότερα τον «αργό ρυθμό» ζωής και κατανάλωσης αλλά και την σταθερή ανάπτυξη. Από εκεί λοιπόν ξεκινά όλη η φιλοσοφία του brand.

Τα σχέδια της DGRwear είναι όλα εμπνευσμένα από τη φύση και κεντρική φιλοσοφία της είναι το ρητό: “buy less, choose well, make it last”. Η εταιρεία δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αντίκτυπο. Συνεργάζεται και προσλαμβάνει τεχνίτριες υψηλών δεξιοτήτων, γυναίκες που γνωρίζουν άψογα την παράδοση των χειροποίητων πλεκτών ρούχων. Οι γυναίκες αυτές έχουν μάθει την τέχνη του πλεξίματος από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους. Είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να είναι 100% φιλική προς το περιβάλλον, αφού ανακυκλώνει παλιά υλικά, δημιουργεί νέα, και παράγει μόνο προϊόντα made to order. Όλα τα υλικά προμηθεύονται τοπικά από την Ελλάδα, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO2 λόγω των κοντινών μεταφορών, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η τοπική οικονομία.

Η φετινή συμμετοχή της DGRwear στο Raise your Voice Festival

DGRwear-Raise your Voice Festival

Φέτος τον Απρίλη η εταιρεία έλαβε μέρος στο Raise your Voice Festival, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα κατά του human trafficking. Η συμμετοχή της έγινε μέσω ενός πρωτότυπου concept που περνά ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Η φωτογράφιση έγινε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γραμματικογιάννη, concept developer και eco-stylist. Για το concept της φωτογράφισης χρησιμοποιήθηκε ένα limited edition χειροποίητο κομμάτι, το “Snowy Owl”, το σχέδιο του οποίου παραπέμπει σε κουκουβάγια. Στο background της φωτογραφίας απεικονίζεται ένα σκοτεινό κλουβί. Αντίθετα, το ρούχο είναι λευκό και φωτεινό. Η κουκουβάγια συμβολίζει τη διαίσθηση, τη μετάβαση, τη σοφία.

Το συγκεκριμένο ρούχο χρησιμοποιήθηκε συμβολικά για να αναδείξει το πώς μπορεί μια γυναίκα να ξεφύγει από μια κατάσταση που την καταπιέζει (σωματικά ή ψυχολογικά). Κάθε γυναίκα πρέπει να βρει το κουράγιο, μέσω της δύναμης και της σοφίας μιας κουκουβάγιας, να απελευθερώσει τον εαυτό της (“set herself free”) και έτσι να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Το μοντέλο της φωτογραφίας δεν φορά καθόλου μακιγιάζ, αλλά εμφανίζεται στη πιο φυσική και αγνή μορφή του. Αυτό δεν συνέβη τυχαία, καθώς η σύνδεση με τη φύση είναι ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει την εταιρεία DGRwear.

Βρείτε την DGRwear στο Instagram: @dgrwear

Αγαπάς την μόδα που σέβεται τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον; Έλα στην ομάδα μας στο Facebook και το Instagram, για να γράψουμε μαζί το μανιφέστο της μόδας… από την αρχή!