Η Χριστίνα Τριποδιανάκη είναι μία πολύπλευρη προσωπικότητα που αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους. Μέσω της on line επιχείρησής της -CT’ STYLEPROJECT.com- προσφέρει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας, image making & personal branding, σε άτομα με ή χωρίς εταιρική ταυτότητα, ομάδες, επιχειρήσεις ή οργανισμούς, Στόχος της είναι να τους βοηθήσει να δομήσουν μια σωστή εικόνα, επικοινωνιακά και εμφανισιακά, που να συνάδει με την προσωπικότητα και τους στόχους που επιθυμεί να επιτύχει ο καθένας.

Τι σημαίνει το sustainability για σένα; Πως το εφαρμόζεις στην καθημερινότητα σου;

Εγκαινιάζεται μια νέα εποχή στη μόδα και στο οικοσύστημα γενικότερα. Φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και διαφορετικές συνθήκες ως προς τους εργαζόμενους, αυτό ισχύει περισσότερο για το fast fashion που χρησιμοποιούν φτηνά εργατικά χέρια για πολλή μεγάλη παραγωγή. Στην καθημερινότητά μου προσπαθώ να το εφαρμόζω επιλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα, ανακυκλώνοντας ή μεταποιώντας ρούχα που δεν φοράω πλέον και προσπαθώντας μέσω της επιχείρησής μου να δημιουργώ το έδαφος και για τους πελάτες μου, διαμορφώνοντας τους το sustainable συναίσθημα.

Με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο sustainable ντουλάπα;

Η εκκαθάριση ντουλάπας είναι η αρχή που θα μας βοηθήσει στο δούμε τι έχουμε και τι δεν χρειαζόμαστε πλέον, γι’ αυτό και είναι καλό να την κάνουμε μια με δυο φορές τον χρόνο. Ρούχα τα οποία δεν χρειαζόμαστε μπορούμε είτε να τα δωρίσουμε, είτε να τα μεταποιήσουμε, είτε να τα μεταπωλήσουμε, είτε να τα τοποθετήσουμε στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί από τους εκάστοτε δήμους. Αν θέλουμε βοήθεια στο να ξεκινήσουμε, τότε υπάρχουν οι ειδικοί, όπως το CT’ STYLEPROJECT.com που μπορεί να δώσει τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές. Επειδή όμως όλα ξεκινάνε από εμάς, το ζητούμενο είναι να θέλουμε να διαμορφώσουμε μια sustainable συνειδητότητα.

Τρία hot tips για το πως επιλέγουμε τα ρούχα που αγοράζουμε; Ποια είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία κάνουμε την τελική επιλογή μας;

Επιλέγουμε ρούχα που αντικατοπτρίζουν εμάς και την προσωπικότητά μας, επιλέγουμε ρούχα που αναδεικνύουν τα δυνατά μας σημεία, χωρίς να είναι αντιαισθητικά, επιλέγουμε ρούχα σύμφωνα με την φιλοσοφία μας, ωστόσο δεν χρειάζονται πουθενά ακρότητες αντιλήψεων, γιατί όλα στην ζωή κάνουν το κύκλο τους και καταλήγουν να έχουν και να παίρνουν τη θέση που πρέπει. Το ίδιο ισχύει και για τα κριτήρια της τελικής μας επιλογής, “ Ψωνίζω έξυπνα, Ψωνίζω Λογικά, Ψωνίζω με Συνείδηση”.

Η Χριστίνα Τριποδιανάκη σε μία αποκλειστική συνέντευξη με το Fasma

Τι είναι το στυλ για σένα; Πως προσδιορίζεις το ατομικό στυλ;

Στυλ είναι για εμένα ένας λευκός καμβάς που ανάλογα με την διάθεση, την περίοδο ζωής και τις επιθυμίες μας, έχει τα αντίστοιχα χρώματα και συνδυασμούς. Το ατομικό στυλ είναι κάτι που αλλάζει, ωστόσο πάντα έχει αυτό το κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και να μας ξεχωρίζει. Το ατομικό στυλ πρέπει πάντα ν’ αποπνέει αέρα σιγουριάς, αισιοδοξίας, αποφασιστικότητας και δημιουργίας, να συνδυάζει το παλιό με το καινούριο και κυρίως να είμαστε εμείς.

Πως το παραπάνω συνδέεται με το sustainability;

Επειδή όλα τα παραπάνω χρειάζονται χαρακτήρα και προσωπικότητα, αντίστοιχα και το sustainability για να διαμορφωθεί θέλει την φιλοσοφία που μπορούμε να υποστηρίξουμε ως άνθρωποι.

Ζώντας σε μία εποχή που το Ιnstagram παίζει κύριο ρόλο στην διαμόρφωση του στυλ μας επιβάλλοντας τάσεις, πως μπορούμε να προσδιορίσουμε και να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας στυλ;

Όπως το Instagram μας δίνει την δυνατότητα των φίλτρων και της επεξεργασίας, έτσι και το προσωπικό στυλ. Από όλα αυτά που βλέπουμε κάνοντας αναζήτηση ή scroll down φιλτράρουμε και επεξεργαζόμαστε, ώστε στο τέλος να κρατήσουμε αυτά τα οποία ταιριάζουν σε εμάς και δεν θα μας αλλοιώσουν. Πάντα θα υπάρχει κάτι στην εκάστοτε εποχή που θα διανύουμε και θα είναι μόδα ή τάση. Το ζητούμενο είναι να έχουμε την ικανότητα ως άνθρωποι να διαμορφώνουμε εμείς για εμάς και όχι οι άλλοι για εμάς. Διαφορετικά δεν θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας. Είναι καιρός να επηρεαστούμε και να προσδιορίσουμε το προσωπικό μας στυλ, από την τέχνη, τον πολιτισμό, την ιστορία μας, από ανθρώπους που έχουν αφήσει κοινωνικό στίγμα τόσο με την προσωπικότητα όσο με την παρουσία τους.

Κάποια tips με τα οποία μπορούμε να σκεφτούμε πάνω από έναν τρόπο να φορέσουμε ένα ρούχο μας;

Το μυστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερους από έναν συνδυασμό μ’ ένα ρούχο μας, είναι να επιλέξουμε αυτό που θα αποτελέσει το κομμάτι passepartout στο σύνολο της εικόνας μας. Αυτό συνήθως είναι ένα λευκό t-shirt ή πουκάμισο, ένα jean, ένα μαύρο cigarette παντελόνι, ένα μαύρο blazer, ένα δερμάτινο jacket, ακόμα κι ένα μαύρο φόρεμα. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς και να παίξεις με τα χρώματα.

Η Χριστίνα Τριποδιανάκη σε μία αποκλειστική συνέντευξη με το Fasma

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς στο κομμάτι της μόδας, ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα; (πχ ανακύκλωση ρούχων);

Σαφώς και η ανακύκλωση ρούχων είναι ένα από αυτά, όπως επίσης και η μεταποίηση. Ωστόσο, αυτό που θα μπορούσαμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω εμείς οι γυναίκες, που συνήθως καταναλώνουμε πιο πολύ, είναι προτού ψωνίσουμε κάτι καινούριο ή πούμε ότι δεν έχουμε τι να βάλουμε, να ελέγξουμε την ντουλάπα μας καλύτερα, γιατί πάντα υπάρχουν κρυμμένοι και ξεχασμένοι θησαυροί. Επίσης, εάν θέλουμε να ξανά πάρουμε κάτι που ήδη έχουμε, όπως συνήθως αυτό που βλέπω είναι ένα λευκό ή μαύρο t-shirt, ας κάνουμε ένα καλό search και να βρούμε ένα sustainable brand που κάνει παραγωγή από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το “Θαlia” λευκό t-shirt μου, που μόλις αγόρασα από την σχεδιάστρια Νάσια Φιλιππίδη και την “Musacollectiongr” της.

Μίλησε μας για το CΤ’ STYLEPROJECT. Τι είναι και πώς ακριβώς δουλεύει;

H φιλοσοφία μας…

Η ζωή είναι η ισορροπία μεταξύ προσώπων, καταστάσεων & πραγμάτων που κρατάμε και αυτών που αφήνουμε. Απλοποιούμε τη ζωή μας επιλέγοντας να κρατήσουμε τα απαραίτητα και σημαντικά, αφήνοντας πίσω ό,τι μας βαραίνει και προκαλεί χάος.

Λιγότερα πράγματα– λιγότερη δουλειά– λιγότερα έξοδα.

Περισσότερα χρήματα– περισσότερος χρόνος– περισσότερη χαρά.

Το CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki, είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε με σκοπό ν’ απλοποιήσει και να καθοδηγήσει, παρέχοντας υπηρεσίες – συμβουλές που θα συνδράμουν, με τον ιδανικό τρόπο, στην καθημερινότητα τόσο της γυναίκας, εργαζόμενης ή μη, όσο και του άνδρα, εξίσου. Γιατί ΝΑΙ…μια περιποιημένη και δομημένη εμφάνιση, συνυφασμένη με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά μας, συμβάλει ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ στην θετική έκβαση ενός αποτελέσματος, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η κάθε υπηρεσία από τις παρακάτω, αποσκοπεί και σε κάτι διαφορετικό, αλλά όλες έχουν κοινό παρονομαστή, την διευκόλυνση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ / ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ

Ποιος δεν θα ήθελε ν’ ανοίγει την ντουλάπα του και να μην τον αγχώνει? Αλλά να είναι τακτοποιημένη και εξοπλισμένη με τα κατάλληλα και τα αναγκαία.

Να θέλει να διαμορφώσει το προφίλ του και να ψάχνει τον τρόπο?

Να μπορεί ακόμα και από την άνεση του σπιτιού του να παρακολουθήσει On Line Courses για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε?

Το CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki, ήρθε να μετατρέψει την καθημερινότητά μας στην πιο ευχάριστη και πλέον ευέλικτη συνήθεια!

Τι είναι η βιώσιμη μόδα για σένα;

Βιώσιμη μόδα για εμένα είναι το μέλλον, όπου οι περισσότεροι από εμάς θα σκέφτονται, θα αγοράζουν και θα εφαρμόζουν με οικολογική συνείδηση.

Μάθετε περισσότερα για το CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki στις σελίδες σε Facebook και Instagram, καθώς και στο e-mail info@ctstyleproject.com .