Γνωρίζουμε καλά, πλέον, πως όλες οι βιομηχανίες αλλάζουν συνεχώς, κάνοντας στροφή 180 μοιρών προς τη βιωσιμότητα. Πρόσφατα έκανε το ίδιο και η εταιρεία American Eagle με τη σειρά Real Good. Να λοιπόν μια καλή είδηση από το χώρο της μόδας! 

Η μητέρα-εταιρεία AEO Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι βασικός στόχος βιωσιμότητάς της είναι να γίνει carbon neutral (δηλαδή να μην παράγει καθόλου CO2) μέχρι το 2030. Με ποιους τρόπους η American Eagle θα το πετύχει αυτό; Μέσω της μείωσης της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, της χρήσης πιο αγνών και φυσικών υλικών στα ρούχα και γενικότερα με κεντρικές έννοιες τις “Reduce & Reuse”.

Η σειρά Real Good

Και στην Ελλάδα, λοιπόν, η American Eagle από φέτος με τη σειρά “Real Good”, κάνει το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα. Πλέον, όποιος ψωνίζει στο website της American Eagle Greece μπορεί να αναγνωρίσει από το χαρακτηριστικό πράσινο σηματάκι με την φράση “Real Good”, ποια ρούχα ανήκουν στην sustainable συλλογή της. Με αυτό εννοούμε προϊόντα που κατασκευάστηκαν από βιώσιμα και αγνά υλικά, όπως ανακυκλωμένα υφάσματα, φυσικές βαφές και πρώτες ύλες πλήρως απαλλαγμένες από φυτοφάρμακα.  Επίσης, το σήμα υποδεικνύει ότι τα ρούχα κατασκευάστηκαν σε εργοστάσια που τηρούν τα standards του προγράμματος Water Leadership της AEO. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πρωτοβουλία που εστιάζει στη μείωση και στην ανακύκλωση του νερού.

Η σειρά Real Good, στους αριθμούς

  • Τα εργοστάσια της εταιρείας εξοικονομούν πλέον 1 δισεκατομμύριο γαλόνια νερού το χρόνο.
  • Η κατανάλωση νερού έχει μειωθεί κατά 14% ανά τζιν (στόχος είναι το 30%).
  • Έχουν ανακυκλωθεί 60 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, για την παραγωγή ανακυκλωμένου πολυεστέρα.
  • Πάνω από 569.000 τζιν έχουν δωρηθεί και ανακυκλωθεί μέσω του προγράμματος Blue Jeans Go Green. Στην Ελλάδα η δωρεά τζιν γίνεται μέσω του προγράμματος Donate your Jeans. Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά γίνεται φέρνοντας παλιά τζιν οποιασδήποτε μάρκας σε ένα κατάστημα American Eagle.

Τι συμπεραίνουμε;

Οποιαδήποτε πράξη ενός brand ή ενός καταναλωτή, ακόμα και η πιο μικρή, μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στο ευρύτερο σύνολο. Όπως αναφέρει και η American Eagle: “Η σειρά Real Good σίγουρα δεν αποτελεί μία δικαιολογία για να εφησυχαστούμε πως καταφέραμε όλους τους στόχους βιωσιμότητας, ότι κερδίσαμε. Αποτελεί, όμως, την αρχή του ταξιδιού προς τη βιωσιμότητα και είμαστε στον δρόμο!”.

Αγαπάς την μόδα που σέβεται τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον; Έλα στην ομάδα μας στο Facebook και το Instagram, για να γράψουμε μαζί το μανιφέστο της μόδας… από την αρχή!