Ολοένα και περισσότερο ακούμε για τις επιλογές του second hand shopping είτε online είτε σε διάφορα μαγαζάκια. Ψωνίζοντας από δεύτερο χέρι, κάνουμε οικονομικές και οικολογικές αγορές. Οι αγορές αυτές, αν και stylish, συχνά συνοδεύονται από λανθασμένες απόψεις. Παρέα θα ανακαλύψουμε τους μύθους και τα στερεότυπα για το second hand shopping καθώς και την αλήθεια. 

Myth 1: Όποιος ψωνίζει από δεύτερο χέρι δεν έχει λεφτά

Truth: Μπορείς να κάνεις thrifting είτε έχεις ένα εκατομμύριο είτε έχεις 100 ευρώ να ξοδέψεις. Η μαγεία του second hand είναι πως είναι προσιτό σε όλους, ασχέτως budget. Σαφώς και είναι πιο εύκολο για ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση να ψωνίζουν έτσι αλλά δε σημαίνει πως είναι μόνο για εκείνους. Second hand shopping είναι και όταν μια celebrity παίρνει μια τσάντα LV απο το Vestiaire collective.

Myth 2: Μόνο αν έχεις boho style ψωνίζεις από second hand μαγαζιά

Truth: Τα thrift stores σου δίνουν τη δυνατότητα να βρεις ρούχα για κάθε ύφος, στυλ, ηλικία, σωματότυπο και φύλο. Αυτή είναι η ομορφιά τους! Δεν απευθύνονται σε αυστηρά ένα κοινό. Είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις διάφορα στυλ και να δεις τι ταιριάζει σε σένα. Δεν υπάρχει περιορισμός σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το κόσμο του thrifting.

Myth 3: Για να ψωνίσεις από second hand, πρέπει να ακολουθείς και τη vegan διατροφή

Truth: Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα κάποιος που κάνει βιώσιμες επιλογές στα ρούχα να κάνει εξίσου βιώσιμες επιλογές και στη διατροφή. Αυτό, όμως, δεν είναι απαραίτητο. Όταν αποφασίζεις να κάνεις μια αλλαγή προς το καλύτερο, μικρή ή μεγάλη, δε σημαίνει πως θα υιοθετήσεις όλο το lifestyle που έρχεται με αυτό. Αν για σένα είναι πιο εύκολο και προσιτό να ξεκινήσεις να ψωνίζεις ρούχα από δεύτερο χέρι, αυτό θα επιλέξεις να κάνεις. Μην προσπαθήσεις να μπεις σε ένα καλούπι που δεν ταιριάζει τελικά σε όλους.

Myth 4: Είναι δύσκολο να βρεις τέτοια μαγαζιά να ψωνίσεις

Truth: Πριν μπει το online shopping στη ζωή μας, ήταν πράγματι πιο δύσκολο να ψωνίσεις από δεύτερο χέρι. Αν δεν έμενες σε κάποια μεγάλη πόλη, μπορεί να μην έβρισκες τέτοιο μαγαζί. Πλέον, υπάρχουν eshops, σελίδες στο Instagram αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτό και αμέτρητοι sellers στο Depop.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αγοράσεις κάτι χωρίς να το δοκιμάσεις. Όμως, αν βεβαιώθεις οτι μπορείς να επιστρέψεις το προϊον, δεν υπάρχει λόγος να μην το τολμήσεις. Ζήτα περισσότερες φωτογραφίες, αναλυτική περίγραφη για τυχόν ελαττώματα και ό,τι άλλο χρειάζεσαι.

Όσο πιο πολύ εκτίθεσαι στο second hand shopping, τόσο πιο εύκολο θα σου φαίνεται!

Αγαπάς την μόδα που σέβεται τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον; Έλα στην ομάδα μας στο Facebook και το Instagram, για να γράψουμε μαζί το μανιφέστο της μόδας… από την αρχή!