Το Anna Rose Collection είναι το πρώτο Ethical Concept Store της Αθήνας, το οποίο στηρίζει κοινότητες από αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και ελληνικά βιώσιμα brands. Η Άννα Τριανταφύλλου μας ξεναγεί στον ιδιαίτερο κόσμο του καταστήματός της.

Πότε/πώς ξεκίνησες να ευαισθητοποιείσαι σχετικά με τη βιώσιμη μόδα;

Ξεκίνησα να ευαισθητοποιούμαι γενικά με τη μόδα όταν έμαθα πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους όσον αφορά τη ρύπανση του πλανήτη και την εκμετάλλευση των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Πώς προέκυψε η ιδέα του Anna Rose; Τι συμβολίζει το όνομά του;

Στο « Anna Rose » κρύβεται το όνομα μου, Άννα Τριανταφύλλου.

Το logo είναι το αιώνιο τριαντάφυλλο (eternity rose) και η σκέψη είναι πως η συνειδητή κατανάλωση δεν είναι απλά μία μόδα αλλά μία «αιώνια» στάση ζωής!

Τι σημαίνει για εσένα «συνειδητή κατανάλωση»;

Η συνειδητή κατανάλωση είναι τρόπος ζωής.

Προσωπικά, πρώτα αναρωτιέμαι εάν αυτό που θέλω να αγοράσω μου είναι απαραίτητο και στη συνέχεια τσεκάρω πως και με ποιο τρόπο το προϊόν αυτό επηρεάζει θετικά την κοινωνία και το περιβάλλον μας.

Miss Polyplexi Fasma

Από ποιες χώρες προέρχονται τα προϊόντα;

Κυρίως από τις αναπτυσσόμενες χώρες όπως Βιετνάμ, Εκουαδόρ, Ινδία, Κένυα, Μαρόκο, Μεξικό και Περού. Φυσικά, θα βρείτε και κάποια βιώσιμα ανερχόμενα ελληνικά brands.

Τι κάνει τα προϊόντα αυτά, κατά τη γνώμη σου, ξεχωριστά;

Είναι μοναδικά γιατί έχουν να πουν μία ιστορία, έχουν προσωπικότητα!

Οι τεχνίτες τα φτιάχνουν με πολλή αγάπη γιατί αμείβονται δίκαια, εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες και με αυτό τον τρόπο μπορούν να φροντίσουν τις οικογένειες τους.

Ποια είναι τα προσωπικά αγαπημένα σου κομμάτια έως τώρα;

Η συλλογή του « Anna Rose » αποτελείται από πολλά ξεχωριστά είδη (παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ κλπ) και από διάφορες χώρες, οπότε μου είναι δύσκολο να αποφασίσω!

Miss Polyplexi Fasma

Το όραμα του « Anna Rose » είναι η κοινωνική ευαισθησία και η συνειδητή κατανάλωση διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό μας στυλ!!!

Από ποια άτομα αποτελούνται οι κοινότητες που στηρίζει το Anna Rose; (π.χ από μειονότητες γυναικών)

Οι εταιρείες που συνεργάζομαι υποστηρίζουν τους τεχνίτες των αναπτυσσόμενων χωρών ανεξαρτήτου φύλου, την χειραφέτηση των γυναικών και την εκπαίδευση των παιδιών.

Έχεις έρθει η ίδια σε επαφή με άτομα των κοινοτήτων αυτών;

Είναι στα άμεσα σχέδιά μου όταν με το καλό νιώσουμε ασφαλείς και οι συνθήκες επιτρέψουν τα μακρινά ταξίδια.

Miss Polyplexi Fasma